Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γράμμα προς Τεχνική Επιτροπή με σχόλια για τη Γενική Προκύρηξη 2011

 Ο ΣΕΙΕ απέστειλε γράμμα προς την Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΙ εκφράζοντας προβληματισμούς 
σχετικά με τη Γενική Προκύρηξη του 2011.


Κύριοι,
Μελετώντας τη Γ.Π. 2011 και έχοντας την εμπειρία από τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με το σύστημα των αγωνιστικών το 2010 εντοπίσαμε μια σειρά από προβλήματα τα οποία σας επισημαίνουμε με την παρούσα και έχουν ως εξής:
1. Οι ιππείς και τα άλογα καλούνται να :
α) είναι στην καλύτερη τους φόρμα στο τέλος Φεβρουαρίου ενώ δεν υπάρχει κανένας αγώνας από τα μέσα Δεκεμβρίου και έπειτα.
β) είναι σε διαρκή φόρμα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα Φεβρουάριο - Οκτώβριο προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε όλες τους τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (Πρωτάθλημα - Εθνικές Ομάδες).
γ) αντιμετωπίζουν πάντα αγώνες και διαδρομές που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό νομίζουμε επιβαρύνει πολύ κυρίως τα παιδιά - εφήβους αλλά και τα νεοανερχόμενα άλογα. Οι ιππείς πρέπει πάντα να ιππεύουν έχοντας το άγχος των βαθμών που θα συλλέξουν και που θα τους οδηγήσουν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και τις εθνικές ομάδες. Δεν υπάρχει ποτέ η δυνατότητα για δοκιμές σε αγώνες και σε ύψη αντίστοιχα με αυτά των πρωταθληματικών κατηγοριών.
2) Με το σύστημα της Λίγκας δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε οι Έλληνες ιππείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά ούτε και οι αθλητές που βρίσκονται στην Ελλάδα να συμμετάσχουν σε αγώνες του εξωτερικού.
3) Οι όμιλοι - διοργανωτές Grand Prix δεν έχουν ελεύθερα Σαββατοκύριακα για να προκηρύξουν αγώνες. Με το υπάρχον σύστημα στην πραγματικότητα δεσμεύονται 12 Σαββατοκύριακα (χρονικό διάστημα: τέλη Φεβρουαρίου - μέσα Μαΐου) με τους αγώνες Πρωταθλήματος και Ανάπτυξης. Αν προσθέσουμε και τους διεθνείς αγώνες CSIO Ιουνίου, η κατεξοχήν σεζόν που μπορεί κάποιος όμιλος να βασιστεί στον καιρό και να προκηρύξει αγώνες είναι δεσμευμένη με αγώνες που διοργανώνει η ΕΟΙ. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί τα Grand Prix έχουν αποδειχτεί απόλυτα επιτυχημένα.
4) Η επιλογή των εθνικών ομάδων γίνεται πολλούς μήνες πριν από την ημερομηνία των διοργανώσεων στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, επιλέγονται αθλητές και άλογα από διαδρομές πολύ χαμηλότερες και ευκολότερες αυτών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους διεθνείς αγώνες.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση αλλά και πρόθυμοι να καταθέσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις εφ΄ όσον μας το ζητήσετε.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Olympic Qualification Event



Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η ΕΟΙ έχει υποβάλλει υποψηφιότητα προκειμένου να διοργανώσει τον προκριματικό αγώνα των Group C και G για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί μέσα στο 2011 και οι χώρες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς με πλήρη ομάδα. Μέσα από αυτό τον αγώνα μπορούν να προκριθούν και ιππείς ατομικά ακόμη και αν δεν προκριθεί η ομάδα. Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ΕΟΙ και ότι αν στεφθεί με επιτυχία θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το άθλημά μας. Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες συνιστά από μόνη της επιτυχία και είναι φυσικά το όνειρο κάθε αθλητή. Δυστυχώς, και λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, κάτι τέτοιο ήταν μέχρι τώρα σχεδόν αδύνατο (με εξαίρεση φυσικά τους Ο.Α του 2004). Η διοργάνωση του Ολυμπιακού Προκριματικού στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει στόχο για πολλόυς Έλληνες ιππείς και να προσδώσει νέα δυναμική στην υπερπήδηση εμποδίων στην Ελλάδα. Ελπίζουμε η FEI να αποφασίσει υπέρ της διοργάνωσης αυτού του αγώνα στο Ο.Κ.Ι.Μ.