Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Συνέχεια Αλλη/φίας Γ.Δημαρά με ΣΕΙΕ(κόκκινο εκείνος μωβ η απάντηση μας)

Γιώργο,

Η απάντησή μας με το μωβ χρώμα,

Ευχαριστούμε,

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια του ΣΕΙΕ. Τα Νεόλεκτα την Παρασκευή θα είναι ταχύτητας (με εναλλακτική λίμνη με βαλβίδα) και το Μεσαίο 2 το Σάββατο θα είναι με διαβάθμιση (με λίμνη με βαλβίδα). Από το e-mail σας καταλαβαίνω ότι αυτές οι αλλαγές είναι της έγκρισης του ΣΕΙΕ. Συμφωνούμε παρ’οτι δεν πιστεύουμε οτι πρέπει αναγκαστικά να σχετίζεται η λίμνη με τη διαβάθμιση.

Επίσης θα ήθελα να προσέξετε τα σχόλια πιο κάτω, που δίνουν την πραγματική εικόνα για ορισμένα από τα θέματα που αναφέρετε στο e-mail σας.
Στέλνω το μήνυμα και στα άλλα μέλη της ΤΕ και στην Άννα, και βεβαίως στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΣΕΙΕ.

Στόχος δεν είναι η αντιπαράθεση προφανώς ουτε απο εμας , αλλά απλά η καταγραφή της πραγματικότητας δυστυχώς καμια φορά την καταλαβαίνουμε διαφορετικά προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Ιδιος και ο δικός μας στόχος.

- «Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως τα χρονικά όρια που μας βάζετε είναι αδύνατον να καλυφθούν απο συλλογικά όργανα.»

Στις 2 Μαρτίου σας έστειλα το συνημμένο e-mail, στο οποίο έγραφα ότι η προκήρυξη για το Πρωτάθλημα 3 θα έφευγε στις 15 ή 16 Μαρτίου και δεν αναμένονταν σημαντικές αλλαγές. Σας ζήτησα μάλιστα τυχόν σχόλιά σας από πριν αν ήταν δυνατό. Το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε και 14 ημέρες είναι αρκετές για όλους. Οι 15 μέρες ήταν εαν εμείς θα είχαμε προτάσεις. Οι 12 ώρες ήταν για να απαντήσουμε στα όσα έθεσες.

Η επόμενη προκήρυξη για το Πρωτάθλημα 4 θα φύγει στις 12 ή 13 Απριλίου. Το προτεινόμενο σχέδιο θα είναι ίδιο με τα προηγούμενα, με μοναδική προβλεπόμενη διαφορά, που έχει αποφασιστεί από καιρό λόγω αυξημένης βαθμολογίας, ότι οι κατηγορίες της Κυριακής θα γίνουν σε 2 γύρους και με διαβάθμιση. Αν έχετε σχόλια μέχρι τότε, παρακαλώ να μας τα στείλετε.Εαν πρόκειται να υπάρξει κάτι νέο παρακαλούμε να το ξέρουμα έγκαιρα εαν θέλετε τη γνώμη μας.

- «Α. Τον σχεδιαστή δεν τον γνωρίζουμε στη πράξη όπως και αυτος δεν γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα. Ακούμε τα όσα μας λέτε αλλά βρίσκουμε ρίσκο νέος για την χώρα μας σχεδιαστής ,όσο καλός και αν είναι, όταν δεν έχει προσωπική άποψη για το επίπεδό μας να σχεδιάσει ξαφνικά το πρωτάθλημα.»

Ο Uliano και ο Elio είναι στο Arezzo. Ο Marc σχεδιάζει στο Lummen. O Eduard Petrovic (Κροάτης που έστησε Βαλκανικούς και Ανάπτυξη πριν τα Χριστούγεννα) σχεδιάζει στη Βουδαπέστη. Ο Βασίλης κανονικά σχεδίαζε στην Τουρκία, αλλά τελικά έχει οικογενειακή υποχρέωση και δεν μπορεί να δουλέψει. Ο Olaf Petersen Jr. δεν μπορούσε. Όλοι αυτοί είχαν δεσμεύσει αυτή την ημερομηνία από πέρυσι.

Οι εναλλακτικές μας ήταν οι δύο συνεργάτες του Olaf Petersen Senior (ο Πολωνός Lukas και ο Γερμανός Dietmar) και ο Ιταλός που είχε στήσει το CSI2 πέρυσι το Μάϊο, Gianni Racca. Όλοι αυτοί, με βάση την προηγούμενη συνεργασία της ΕΟΙ μαζί τους, δεν κρίθηκαν κατάλληλοι. Ο Marco Rossi (συνεργάτης του Uliano), που τελικά μπορούσε και θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλος, μας απάντησε θετικά αλλά καθυστερημένα.

Όλα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς και εγκαίρως στην ΤΕ και τα γνωρίζουν όλοι όσοι ήταν παρόντες στις συνεδριάσεις.

Με προτροπή του Αντώνη Πετρή ήρθαμε σε επαφή με τον Frank Rothenberger, τον νο 1 σχεδιαστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ενώ τη δουλειά του τη γνωρίζουμε στην πράξη όλοι όσοι παρακολουθούμε διεθνείς αγώνες. Αυτός μας στέλνει τον καλύτερο συνεργάτη του, τον οποίο και ο Αντώνης συστήνει ανεπιφύλακτα. (βλ. συνημμένο e-mail).
Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό σας, αλλά κρίθηκε ότι όταν ένας σχεδιαστής είναι καλός και έχει στήσει παντού, μπορεί να προσαρμοστεί στην Ελληνική πραγματικότητα. Άλλωστε και για τους Uliano, Elio, Marc κλπ υπήρξε κάποτε η πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι και αυτός θα είναι εξίσου καλός.
Υπεύθυνος της ΤΕ για όλα τα θέματα σχεδιαστών, άρα και για να τους καθοδηγήσει ή διορθώσει αν χρειαστεί, είναι ο Άρης Κυπραίος. Επίσης, ο Βασίλης Σπυρόπουλος προσφέρθηκε και θα προσπαθήσει να έρθει ειδικά την Κυριακή για να συνεργαστεί με τον Christian και να τον ενημερώσει αν χρειαστεί. Νομίζω ότι το έχουμε καλύψει από παντού.Προφανώς και κάποιοι απο εμας γνωρίζουν κατ’όνομα τον συγκεκριμένο σχεδιαστή και κανείς δεν κρίνει την ποιότητά του. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το «καινούργιο» απλά κάθε καινούργιο θέλει και το χρόνο και τον τρόπο προσαρμογής και αυτα σίγουρα δεν είναι μία κι’έξω σε αγώνα πρωταθλήματος. Και εδω είναι οι επιφυλάξεις μας. Εαν ο Α.Κυπραίος ,τον οποίο ξεκαθαρίζουμε οτι εκτιμούμε για την εμπειρία του,είναι κατάλληλος για να τον καθοδηγήσει και να τον διορθώσει όπως λες τότε γιατί δεν κτίζει εκείνος να μη κάνετε και τα έξοδα? Σε κάθε περίπτωση είναι στο συγκεκριμένο θέμα εμφανής η έλλειψη σχεδιασμού μιας και το καλενδάρι ανακοινώθηκε μήνες πριν. Το να ψάχνετε τελευταία στιγμή να βρείτε λύση το αποδεικνύει. Αναφέρεις οτι οι περισσότεροι απο αυτους που πλησιάσατε είχαν δεσμεύσει τις ημερομηνίες απο πέρυσι. Ελπίζουμε να είναι μια καλή ευκαιρία να αντιληφθείτε πως γίνεται ο προγραμματισμός στις προηγμένες Ομοσπονδίες.

- «Γ. Η συνεργασία μας είναι δεδομένη με την προυπόθεση οτι θα υπάρχει κατα το δυνατόν έγκαιρη ενημέρωση και όχι την τελευταία στιγμή όπως συνέβη στο τελευταίο πρωτάθλημα.»
Η τηλεοπτική κάλυψη και η αλλαγή προγράμματος ανακοινώθηκε την Πέμπτη πριν τους αγώνες (βλ. συνημμένο e-mail σε όλους σας), ανακοινώθηκε επανειλημμένα από τα μεγάφωνα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή και ήταν αναρτημένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην πόρτα της επιτροπής. Το αλλαγμένο αυτό πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιστά. Συνεπώς δεν ισχύει το σχόλιο για «τελευταία στιγμή».Ισχύει πολύ καλά γιατι όταν λέμε τελευταία στιγμή δεν εννοούμε οτι μάθαμε τελευταία στιγμή οτι θα υπάρχει τηλεόραση αλλά οτι έχετε δώσει, ακριβώς γι’αυτό το λόγο, συγκεκριμένη ώρα έναρξης και πέντε λεπτά πριν απο αυτη ανακοινώνετε οτι το αγώνισμα θα αρχίσει σε μισή ώρα.Βλέποντας τη ροή του αγώνα αυτο θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα ώστε οι πρώτοι στη σειρά αθλητές να προγραμματίσουν το ζέσταμά τους σωστά.Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεσθε τη διαφορά.
- «Δ. Έχουμε κατ'επανάληψη τονίσει οτι στηρίζουμε την τήρηση του μέτρου και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία της γραμματείας.»
Η γραμματεία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμη. Χάρη σε αυτή κάνουμε αγώνες, έχουμε σωστές λίστες, σωστά και άμεσα αποτελέσματα, σωστές και άμεσες βαθμολογίες.
Επειδή ήμουν συνεχώς από επάνω, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι χωρίς την καλή διάθεση, συνεργασία και τηλέφωνα της γραμματείας (καθ’ υπέρβαση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και με προσωπικά τους έξοδα), όλες οι κατηγορίες των αγώνων Πρωτάθλημα 1 και 2 δεν θα είχαν σωστές λίστες, εκτός ίσως από την Παίδων.
Με τις πρόσφατες αλλαγές στα συστήματα, αν συνεργάζονται όλοι οι αρχηγοί ομάδων και οι συμμετέχοντες, η γραμματεία δεν κάνει λάθη ούτε καθυστερεί.
Το μέτρο αυτό πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις, και αν ο ΣΕΙΕ ανακοινώσει δημόσια αυτό που γράψατε, ότι δηλαδή στηρίζει την τήρηση του μέτρου, θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν όλοι. Ο ΣΕΙΕ το στηρίζει χωρίς αποκλίσεις. Υπενθυμίζω οτι δεν μου επιτρέψατε τη συμμετοχή στους αγώνες του ΕΙΟ και σας έδωσα δίκιο και σας στήριξα παρ’οτι έχασα χρόνο και χρήμα.Αρα η θέση μας είναι σαφής.Θα ήθελα εδω να τονίσω οτι πρέπει να σταματήσουν οι εξαιρέσεις και τα τηλέφωνα. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους.


- Για το μικρό επίπεδο της Κυριακής τα έχουμε ήδη πει στο συνημμένο e-mail της 2.3.2010.
Ως προς τον τρόπο χρήσης της λίμνης στο συγκεκριμένο αγώνισμα στον αγώνα Πρωτάθλημα 2, μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Marc, τον οποίο κατά τα άλλα όλοι παραδεχόμαστε και του ζητάμε την άποψή του. Ο Marc κατ’επανάληψη μας είπε οτι διαφωνεί με τη λίμνη στη συγκεκριμένη κατηγορία για την οποία δεν μας έδωσες τη θέση σου για τα της βράβευσης. Γι’αυτο και λέμε οτι οι αμαζόνες πρέπει να είναι ξεχωριστή κατηγορία αφου έχουν δική τους προκύρηξη. Επίσης μας είπε(ο Marc) για τη θέση της λίμνης στο τελευταίο αγώνισμα οτι δεν ήταν δυνατόν να τη μετακινήσει μετα την μεγάλη κατηγορία στην οποία εσύ προσωπικά του είπες να την τοποθετήσει σε δύσκολο σημείο και related με άλλο εμπόδιο. Ας εκτιμήσει ο καθένας την ανάμυξη στο έργο του σχεδιαστή.
Με δεδομένη τη στόχευση αυτής της κατηγορίας, όπως περιγράφεται στο συνημμένο e-mail, και το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν ότι η λίμνη χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την κατηγορία και στον αγώνα Πρωτάθλημα 1, η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Marc έκανε καλή δουλειά και αν έγινε «σφαγή» οφείλεται σε άλλους λόγους. Αφου λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω και ο Marc ,που όντως κάνει καλή δουλειά, εν προκειμένω την έκανε καθ’υπόδειξη, θα θάλαμε να ξέρουμε αν χάρηκες που στο 1.15 δηλαδή σε μια ανοικτή στον πολύ κόσμο κατηγορία, καμιά 20αριά συναθλητές μας είχαν το ίδιο πρόβλημα,εκτος και αν αυτος είναι ο στόχος .

Πριν το Πάσχα (και μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη), θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ΤΕ, με θέματα την προκήρυξη του Τελικού Αγώνα Πρωταθλήματος, τα Grand Prix, τα αγωνίσματα προετοιμασίας για τους Παίδες και Εφήβους, και τις Εθνικές ομάδες, και όποια άλλα θέλετε να προτείνετε. Ο σωστός τρόπος είναι να υπάρχει έγκαιρα συγκεκριμένη ατζέντα ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να προετοιμασθούν να τηρηθούν πρακτικά και οι συμμετέχοντες να πάρουν φεύγοντας υπογεγραμμένο αντίγραφο ώστε να είναι ο καθένας υπεύθυνος για οτι λέει. Εφ’όσον τηρηθούν τα εύλογα δεν έχουμε αντίρρηση να συμμετέχουμε.

Ο τρόπος διεξαγωγής του Τελικού προβλέπεται στην ΓΠ2010, αλλά το λεπτομερές πρόγραμμα των 3 ημερών είναι υπόθεση της ΤΕ. Θέλουμε να έχουμε και open στο 1.20, 1.30 και 1.40, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν και ιππείς από το εξωτερικό.Καλή ιδέα
Ενόψει της κατάρτισης του σχεδίου προκήρυξης, όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Ακόμα, υπάρχει μια συζήτηση να περιοριστεί ή να κοπεί το περιοδικό της ΕΟΙ, και να αφιερώσουμε τα χρήματα στις Εθνικές. Σίγουρα θέλουμε τα όποια χρήματα να διατίθενται στο άθλημα. Η σκέψη είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Αν εγγυηθούμε ομάδες Nations Cup με καλή σύνθεση, ίσως μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την εκ νέου προκαταβολική χρηματοδότηση.

Επειδή όλοι είναι δύσκολοι με τα ωράριά τους, θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το e-mail προπαρασκευαστικά.

Γ

Ετοιμο το link απο το site της ΕΟΙ στο blog μας

Ευχαριστούμε την ΕΟΙ και ιδίως τον Στάθη Παναγάκη και την Άννα Κωτσίου για την συμβολή τους στο link της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας μας με το blog μας.
Εκτιμάμε ιδιαίτερα την κίνηση αυτή της ΕΟΙ που συμβάλλει θετικά στην πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Επιστολή απο Γ.Δημαρά (2ο μισό σελίδας)και σχετική απάντησή μας(αρχή)

Καλησπέρα ,

Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως τα χρονικά όρια που μας βάζετε είναι αδύνατον να καλυφθούν απο συλλογικά όργανα.Σε κάθε περίπτωση για να μη θεωρηθεί οτι αδιαφορούμε σημειώστε τα παρακάτω :

Α. Τον σχεδιαστή δεν τον γνωρίζουμε στη πράξη όπως και αυτος δεν γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα. Ακούμε τα όσα μας λέτε αλλά βρίσκουμε ρίσκο νέος για την χώρα μας σχεδιαστής ,όσο καλός και αν είναι, όταν δεν έχει προσωπική άποψη για το επίπεδό μας να σχεδιάσει ξαφνικά το πρωτάθλημα.
Β. Θετική η αλλαγή εαν δεν χρειάζεται να αρχίσουμε νωρίτερα.
Γ. Η συνεργασία μας είναι δεδομένη με την προυπόθεση οτι θα υπάρχει κατα το δυνατόν έγκαιρη ενημέρωση και όχι την τελευταία στιγμή όπως συνέβη στο τελευταίο πρωτάθλημα.
Δ. Έχουμε κατ'επανάληψη τονίσει οτι στηρίζουμε το μέτρο και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία της γραμματείας.
Ε. Η κόσμια και συγκρατημένη συμπεριφορά πρέπει να υπάρχει απο όλους ασχέτως τηλεοπτικής κάλυψης. Η θέση του ΣΕΙΕ είναι δεδομένη. Θα το τονίσουμε στα μέλη μας και προτρέπουμε τα αρμόδια όργανα να μην παραβλέπουν ανάρμοστες συμπεριφορές.
ΣΤ.1. Η λίμνη, πάντα με βαλβίδα όμως, είναι θετικό να υπάρχει ως εναλλακτικό εμπόδιο για τα νεόλεκτα και τις δύο μέρες με την έννοια οτι το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα άρα ο ιππέας μπορεί να αποφασίσει σχετικά.
2. Καλό θα είναι το 1.30 του Σαββάτου να γίνει με διαβάθμιση ασχέτως λίμνης μιας και η κατηγορία δεν διεξάγεται την Κυριακή. Εαν μείνει ταχύτητας ,είναι καλό να υπάρχει η λίμνη ως εναλλακτικό εμπόδιο. Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά τη λίμνη καλό είναι να ακούμε και τη θέση των έμπειρων ξένων σχεδιαστών.

Με την ευκαιρία σας επισημένουμε και πάλι το παράλογο της συννένοσης μικρού γύρου με αμαζόνες την Κυριακή. Φαίνεται κομικό να βραβεύεται άνδρας αθλητής με έπαθλο αμαζόνων (πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ξεχωριστή βράβευση). Επίσης τα προβλήματα που για άλλη μια φορά παρουσιάσθηκαν με τη λίμνη πρέπει να λυθούν. Δεν έχει νόημα η σφαγή που πάλι έγινε στην,ιδιαίτερα ατυχώς τοποθετημένη, λίμνη και μάλιστα σε διαδρομή του μικρού γύρου.
________________________________________
From: george.dimaras

Subject: Σχέδιο προκήρυξης για Πρωτάθλημα 3 - 26-24/3/2010 στον ΕΙΟ
Date: Mon, 15 Mar 2010 18:55:22 +0200
Προς τα Μέλη της ΤΕ Υπερπήδησης Εμποδίων και τους συντελεστές του αγώνα «Πρωτάθλημα 3»

Καλησπέρα,
Επισυνάπτεται σχέδιο της προκήρυξης για τον αγώνα «Πρωτάθλημα 3» για τα σχόλιά σας.

Α. Ο σχεδιαστής Christian Wiegand είναι Γερμανός, είναι ο νούμερο 1 βοηθός του Frank Rothenberger (ο αντίστοιχος Elio για τον Uliano). Ο Christian έχει σχεδιάσει διαδρομές σε όλους τους μεγάλους διεθνείς αγώνες, όπως Aachen, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Manheim κλπ.

Β. Οι ώρες έναρξης για το Σάββατο και την Κυριακή αλλάζουν από 9 σε 10πμ.

Γ. Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων σε περίπτωση τηλεοπτικής κάλυψης. Η ΕΟΙ θεωρεί πολύ σημαντική την τηλεοπτική κάλυψη για όλο το άθλημα και για τους ίδιους τους αθλητές και έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσει και πάλι η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων. Όταν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα, θα αλλάζουν ανάλογα και οι ώρες έναρξης των αγωνισμάτων, με έγκαιρη ειδοποίηση, όπως έγινε και στο Πρωτάθλημα 2.

Δ. Εφιστάται και πάλι η προσοχή όλων στην έγκαιρη επιβεβαίωση των συμμετοχών από τους αρχηγούς ομάδων. Παρακαλούμε και πάλι όλους τους συμμετέχοντες με τους αρχηγούς ομάδων τους να επιβεβαιώνουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους. Όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, η ΕΟΙ έκανε όλα όσα μπορούσε και πέτυχε και όλες οι λίστες είναι έτοιμες στην ώρα τους και, κυρίως, να μην αλλάζουν εκ των υστέρων. Παρατηρήθηκε όμως, σε όλα τα αγωνίσματα και ειδικώτερα στα πρώτα αγωνίσματα το πρωί, ότι αρκετοί συμμετέχοντες άργησαν να επιβεβαιώσουν με διάφορες δικαιολογίες. Η Γραμματεία κάνει κάθε προσπάθεια, αλλά δεν είναι υπεύθυνη για την ανευθυνότητα των ίδιων των ενδιαφερομένων. Εξαιρέσεις δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά όλα είναι για το συμφέρον των αγωνιζομένων, όχι για το συμφέρον της ΕΟΙ ή των ομίλων. Την ίδια στιγμή που κάποιοι προβάλλουν δικαιολογίες, υπάρχουν αγωνιζόμενοι που διαμαρτύρονται έντονα αν αργήσει μια κατηγορία και χαλάσει ο προγραμματισμός τους. Όποιος δεν επιβεβαιώνει τις συμμετοχές του εγκαίρως, στην ουσία δεν σέβεται τους άλλους συναθλητές του. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αφού η γραμματεία είναι εκεί όλη την ημέρα (ακόμα και αν λείψει περιστασιακά για 10’), ενώ η επιβεβαίωση μπορεί να γίνεται και από την προηγούμενη ημέρα. Και η γραμματεία δουλειά κάνει στους αγώνες, όπως και άλλοι επαγγελματίες στον αγώνα, μόνο που η γραμματεία είναι ένας άνθρωπος, ενώ οι αγωνιζόμενοι, προπονητές και αρχηγοί ομάδων είναι εκατοντάδες.
Παρακαλώ πολύ τον ΣΕΙΕ, αν συμφωνεί, να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του.

Ε. Επίσης είναι σημαντικό για όλους μας, να επικρατεί κόσμια και συγκρατημένη συμπεριφορά προς συναθλητές, συντελεστές του αγώνα και ίππους. Ειδικά τώρα που υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη και μας βλέπει το ευρύ κοινό.
Ο αγώνας θα έπρεπε να είναι χώρος ομαλής συνύπαρξης όσων ασχολούνται με την ιππασία.
Παρακαλούνται οι κριτές και επόπτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Επίσης και σε αυτό το θέμα, παρακαλώ πολύ τον ΣΕΙΕ, αν συμφωνεί, να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του.

ΣΤ. Τέλος, μετά από σχετικές προτάσεις αθλητών προτείνονται τα ακόλουθα :

1. Τα Νεόλεκτα άλογα την Παρασκευή προτείνεται να γίνουν αγώνας ταχύτητας, για να υπάρχει και η λίμνη ως εναλλακτικό εμπόδιο, όχι υποχρεωτικό.
Το Σάββατο στα Νεόλεκτα η λίμνη μπορεί να μπει υποχρεωτικά, ή αν κρίνεται ότι είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, μπορεί και πάλι (αν γίνεται) να είναι εναλλακτικό εμπόδιο (αν και δεν νομίζω να γίνεται σε αγώνα με διαβάθμιση).

2. Το ίδιο (περί εναλλακτικού εμποδίου της λίμνης) προτείνεται και για το Μεσαίο 1.30 του Σαββάτου, αν παραμείνει αγώνας ταχύτητας.
Ωστόσο κάποιοι αθλητές έχουν ζητήσει περισσότερους αγώνες διαβάθμισης. Η αλλαγή αυτή σε αγώνα διαβάθμισης επιτρέπει και να γίνει ένας καλός αγώνας για τους ιππείς/ίππους και τους θεατές, και όποιο ζευγάρι ετοιμάζεται για την Κυριακή μπορεί να αποφασίσει να μην συμμετέχει στον αγώνα διαβάθμισης. Αν το Μεσαίο 1.30 αλλάξει και γίνει με διαβάθμιση, τότε η λίμνη θα μπει και θα είναι υποχρεωτικό εμπόδιο.

Παρακαλούμε το νωρίτερο δυνατό για τις απόψεις σας επί των ανωτέρω, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που είναι πρακτικά υλοποιήσιμο.
Επειδή αυτή τη φορά το διάστημα που μένει για τον αγώνα είναι συντομότερο, θα ήταν καλό να φύγει η προκήρυξη αύριο, Τρίτη, το απόγευμα ή (το απολύτως αργότερα) την Τετάρτη πρωί πρωί.
Για να μην φύγει η προκήρυξη πριν να έχουμε λάβει σχόλια από όλους (όπως έγινε την προηγούμενη φορά), αν κάποιος δεν έχει ή δεν θέλει να κάνει σχόλια, παρακαλούμε απλά να στείλει άμεσα ένα μήνυμα «κανένα σχόλιο».

Ευχαριστώ πολύ,
ΓΔημαράς

ΥΓ: οι βαθμολογίες για τα ατομικά πρωταθλήματα και το πρωτάθλημα ομίλων ήταν από χθες αναρτημένες έξω από την αγωνόδικο επιτροπή και είναι ήδη από σήμερα το πρωί και στο site της ΕΟΙ. Όλα αυτά οφείλονται στην καλή δουλειά της γραμματείας των αγώνων και της ΕΟΙ και της εταιρείας ηλεκτρονικής υποστήριξης των αγώνων. Το ranking βγαίνει στο τέλος κάθε μήνα.

Πρωτάθλημα ΙΙ

Ο καιρός βοήθησε ιδιαίτερα τις δύο πρώτες μέρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο του πρωταθλήματος στο ΙΟΜ.
Ο στίβος εμφανώς βελτιωμένος και η γενική εικόνα του ιπποδρομίου καλή.
Οι διαδρομές του Marc πρόβαλαν την πραγματική μας εικόνα που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους σε σχέση με τα πλάνα συμμετοχών και προετοιμασίας των νεαρών και εφήβων ιππέων μας στους πανευρωπαικούς αγώνες.
Παρ'οτι αποφεύγουμε να αναφερόμαστε σε αθλητές προσωπικά,θέλουμε να συγχαρούμε την Νατάσα και τη Ζέτα (η οποία στην κατηγορία της δείχνει τι σημαίνει να κατέχεις αυτο που κάνεις)για την εμφάνισή τους και το αποτέλεσμα.
Ελπίζουμε να μη ξέφυγε της προσοχής κανενός το πανό μας !

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η συνάντηση έγινε

Η συνάντηση έγινε μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής μέρας.
Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι απο την προσέλευση μελών και φίλων. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι που οι λίγοι που ήρθαν δήλωσαν " ΣΕΙΕ ". Πολύ θετική η παρουσία των φίλων απο τη Θεσσαλονίκη.
Υπήρχε ατζέντα με αρκετά θέματα προς συζήτηση που όμως δεν τηρήθηκε επειδή κρίναμε σκόπιμο να κάνουμε μια εφ'όλης της ύλης συζήτηση.
Έγιναν μερικές προτάσεις που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε άμεσα.
Πρέπει και εξακολουθούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον Σύλλογό μας.