Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αποφάσεις της FEI στην Ταϊπέι

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της FEI στην Ταϊπέι ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στον τρόπο πρόκρισης για το  WC Final και για το Promotional League. . Συνοπτικά αναφέρουμε οτι αποφασίστηκε :

1.      για το World Cup να χωρίστει η Central European League σε δύο διαφορετικές leagues, τη βόρεια και τη νότια, με διαφορετική βαθμολογία και διαφορετικούς τελικούς και δύο θέσεις για τον τελικό μόνο για τη νότια περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές μας έχουν να ανταγωνιστούν λιγότερους αθλητές, σε χώρες γεωγραφικά και ιππικά πιο προσιτές και διεκδικούν δύο θέσεις για τον τελικό.

2.      για το Nations Cup να χωριστεί η μέχρι σήμερα Promotional League σε δύο διαφορετικές leagues, την Promotional League (στην δυτική ευρώπη) και την Challenge League (στην κεντρική και ανατολική ευρώπη). Εμείς ανήκουμε στην Challenge και από τη λίγκα μας προκρίνονται κατευθείαν τρεις ομάδες για τον τελικό στην Βαρκελώνη. Η νικήτρια ομάδα στη Βαρκελώνη αποκτά δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη χρονιά στη Meydan League.

O ΣΕΙΕ με αφορμή αυτές τις εξελίξεις έστειλε το ακόλουθο γράμμα στην ΕΟΙ.

Κύριοι,

πρόσφατα ενημερωθήκαμε από επιστολή σας, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Κρίνουμε αυτές τις αποφάσεις ως ιδιαίτερα σημαντικές. Με το νέο αυτό σύστημα τόσο η πρόκριση ομάδας ενηλίκων στον τελικό του Promotional League όσο και η πρόκριση μεμονωμένων αθλητών στο WC Final καθίστανται ρεαλιστικοί και εφικτοί στόχοι για τους Έλληνες ιππείς. Όπως γνωρίζουμε κάποιες από τις προτάσεις για τις αλλαγές που προέκυψαν, κατατέθηκαν από την ελληνική πλευρά, και σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας.
Το ίδιο ισχύει και για την υποβολή της υποψηφιότητας της Ελλάδας, για τη διοργάνωση του προκριματικού αγώνα των Group C και G για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Λονδίνο 2012. Όπως πληροφορηθήκαμε ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στη Γερμανία. Ακόμη κι έτσι, είναι δυνατόν να παρουσιαστεί εκεί μια ισχυρή Ελληνική ομάδα με αξιώσεις πρόκρισης.
Για να μπορέσει η Ελληνική ιππασία να κεφαλαιοποιήσει τις μεγάλες αυτές θεσμικές επιτυχίες απαιτείται σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός. Τα πρόσφατα αποτελέσματα των Εθνικών Ομάδων αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αξιόλογα ζευγάρια ίππων - ιππέων που όμως χρειάζεται να δουλέψουν πολύ σκληρά και συντονισμένα για να ανταπεξέλθουν σε τόσο υψηλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.   Στην επιστολή που σας αποστείλαμε με σχόλια για τη Γ.Π.2011  εκφράζουμε τις απόψεις του ΣΕΙΕ σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης των Ελλήνων Πρωταθλητών που πιστεύουμε πως εάν υιοθετηθούν θα προσδώσουν πραγματική αξία στις αποφάσεις της FEI.Η κατάρτιση ενός πλάνου προετοιμασίας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα και θα είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε στον σχεδιασμό του. Θα θέλαμε όμως  να μας ενημερώσετε για το σχέδιο Ολυμπιακής Προετοιμασίας το οποίο εγκρίνατε στο ΔΣ και το οποίο αποστείλατε στην ΕΟE.
Συγχαρητήρια και πάλι για τις ενέργειές σας που ανοίγουν νέους ορίζοντες στην Ελληνική ιππασία και καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες ιππείς που θα διεκδικήσουν την πρόκριση και την παρουσία τους σε μεγάλες ιππικές διοργανώσεις την προσεχή χρονιά.