Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Επιστολή απο Γ.Δημαρά (2ο μισό σελίδας)και σχετική απάντησή μας(αρχή)

Καλησπέρα ,

Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως τα χρονικά όρια που μας βάζετε είναι αδύνατον να καλυφθούν απο συλλογικά όργανα.Σε κάθε περίπτωση για να μη θεωρηθεί οτι αδιαφορούμε σημειώστε τα παρακάτω :

Α. Τον σχεδιαστή δεν τον γνωρίζουμε στη πράξη όπως και αυτος δεν γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα. Ακούμε τα όσα μας λέτε αλλά βρίσκουμε ρίσκο νέος για την χώρα μας σχεδιαστής ,όσο καλός και αν είναι, όταν δεν έχει προσωπική άποψη για το επίπεδό μας να σχεδιάσει ξαφνικά το πρωτάθλημα.
Β. Θετική η αλλαγή εαν δεν χρειάζεται να αρχίσουμε νωρίτερα.
Γ. Η συνεργασία μας είναι δεδομένη με την προυπόθεση οτι θα υπάρχει κατα το δυνατόν έγκαιρη ενημέρωση και όχι την τελευταία στιγμή όπως συνέβη στο τελευταίο πρωτάθλημα.
Δ. Έχουμε κατ'επανάληψη τονίσει οτι στηρίζουμε το μέτρο και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία της γραμματείας.
Ε. Η κόσμια και συγκρατημένη συμπεριφορά πρέπει να υπάρχει απο όλους ασχέτως τηλεοπτικής κάλυψης. Η θέση του ΣΕΙΕ είναι δεδομένη. Θα το τονίσουμε στα μέλη μας και προτρέπουμε τα αρμόδια όργανα να μην παραβλέπουν ανάρμοστες συμπεριφορές.
ΣΤ.1. Η λίμνη, πάντα με βαλβίδα όμως, είναι θετικό να υπάρχει ως εναλλακτικό εμπόδιο για τα νεόλεκτα και τις δύο μέρες με την έννοια οτι το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα άρα ο ιππέας μπορεί να αποφασίσει σχετικά.
2. Καλό θα είναι το 1.30 του Σαββάτου να γίνει με διαβάθμιση ασχέτως λίμνης μιας και η κατηγορία δεν διεξάγεται την Κυριακή. Εαν μείνει ταχύτητας ,είναι καλό να υπάρχει η λίμνη ως εναλλακτικό εμπόδιο. Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά τη λίμνη καλό είναι να ακούμε και τη θέση των έμπειρων ξένων σχεδιαστών.

Με την ευκαιρία σας επισημένουμε και πάλι το παράλογο της συννένοσης μικρού γύρου με αμαζόνες την Κυριακή. Φαίνεται κομικό να βραβεύεται άνδρας αθλητής με έπαθλο αμαζόνων (πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ξεχωριστή βράβευση). Επίσης τα προβλήματα που για άλλη μια φορά παρουσιάσθηκαν με τη λίμνη πρέπει να λυθούν. Δεν έχει νόημα η σφαγή που πάλι έγινε στην,ιδιαίτερα ατυχώς τοποθετημένη, λίμνη και μάλιστα σε διαδρομή του μικρού γύρου.
________________________________________
From: george.dimaras

Subject: Σχέδιο προκήρυξης για Πρωτάθλημα 3 - 26-24/3/2010 στον ΕΙΟ
Date: Mon, 15 Mar 2010 18:55:22 +0200
Προς τα Μέλη της ΤΕ Υπερπήδησης Εμποδίων και τους συντελεστές του αγώνα «Πρωτάθλημα 3»

Καλησπέρα,
Επισυνάπτεται σχέδιο της προκήρυξης για τον αγώνα «Πρωτάθλημα 3» για τα σχόλιά σας.

Α. Ο σχεδιαστής Christian Wiegand είναι Γερμανός, είναι ο νούμερο 1 βοηθός του Frank Rothenberger (ο αντίστοιχος Elio για τον Uliano). Ο Christian έχει σχεδιάσει διαδρομές σε όλους τους μεγάλους διεθνείς αγώνες, όπως Aachen, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Manheim κλπ.

Β. Οι ώρες έναρξης για το Σάββατο και την Κυριακή αλλάζουν από 9 σε 10πμ.

Γ. Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων σε περίπτωση τηλεοπτικής κάλυψης. Η ΕΟΙ θεωρεί πολύ σημαντική την τηλεοπτική κάλυψη για όλο το άθλημα και για τους ίδιους τους αθλητές και έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσει και πάλι η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων. Όταν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα, θα αλλάζουν ανάλογα και οι ώρες έναρξης των αγωνισμάτων, με έγκαιρη ειδοποίηση, όπως έγινε και στο Πρωτάθλημα 2.

Δ. Εφιστάται και πάλι η προσοχή όλων στην έγκαιρη επιβεβαίωση των συμμετοχών από τους αρχηγούς ομάδων. Παρακαλούμε και πάλι όλους τους συμμετέχοντες με τους αρχηγούς ομάδων τους να επιβεβαιώνουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους. Όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, η ΕΟΙ έκανε όλα όσα μπορούσε και πέτυχε και όλες οι λίστες είναι έτοιμες στην ώρα τους και, κυρίως, να μην αλλάζουν εκ των υστέρων. Παρατηρήθηκε όμως, σε όλα τα αγωνίσματα και ειδικώτερα στα πρώτα αγωνίσματα το πρωί, ότι αρκετοί συμμετέχοντες άργησαν να επιβεβαιώσουν με διάφορες δικαιολογίες. Η Γραμματεία κάνει κάθε προσπάθεια, αλλά δεν είναι υπεύθυνη για την ανευθυνότητα των ίδιων των ενδιαφερομένων. Εξαιρέσεις δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά όλα είναι για το συμφέρον των αγωνιζομένων, όχι για το συμφέρον της ΕΟΙ ή των ομίλων. Την ίδια στιγμή που κάποιοι προβάλλουν δικαιολογίες, υπάρχουν αγωνιζόμενοι που διαμαρτύρονται έντονα αν αργήσει μια κατηγορία και χαλάσει ο προγραμματισμός τους. Όποιος δεν επιβεβαιώνει τις συμμετοχές του εγκαίρως, στην ουσία δεν σέβεται τους άλλους συναθλητές του. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αφού η γραμματεία είναι εκεί όλη την ημέρα (ακόμα και αν λείψει περιστασιακά για 10’), ενώ η επιβεβαίωση μπορεί να γίνεται και από την προηγούμενη ημέρα. Και η γραμματεία δουλειά κάνει στους αγώνες, όπως και άλλοι επαγγελματίες στον αγώνα, μόνο που η γραμματεία είναι ένας άνθρωπος, ενώ οι αγωνιζόμενοι, προπονητές και αρχηγοί ομάδων είναι εκατοντάδες.
Παρακαλώ πολύ τον ΣΕΙΕ, αν συμφωνεί, να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του.

Ε. Επίσης είναι σημαντικό για όλους μας, να επικρατεί κόσμια και συγκρατημένη συμπεριφορά προς συναθλητές, συντελεστές του αγώνα και ίππους. Ειδικά τώρα που υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη και μας βλέπει το ευρύ κοινό.
Ο αγώνας θα έπρεπε να είναι χώρος ομαλής συνύπαρξης όσων ασχολούνται με την ιππασία.
Παρακαλούνται οι κριτές και επόπτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Επίσης και σε αυτό το θέμα, παρακαλώ πολύ τον ΣΕΙΕ, αν συμφωνεί, να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του.

ΣΤ. Τέλος, μετά από σχετικές προτάσεις αθλητών προτείνονται τα ακόλουθα :

1. Τα Νεόλεκτα άλογα την Παρασκευή προτείνεται να γίνουν αγώνας ταχύτητας, για να υπάρχει και η λίμνη ως εναλλακτικό εμπόδιο, όχι υποχρεωτικό.
Το Σάββατο στα Νεόλεκτα η λίμνη μπορεί να μπει υποχρεωτικά, ή αν κρίνεται ότι είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, μπορεί και πάλι (αν γίνεται) να είναι εναλλακτικό εμπόδιο (αν και δεν νομίζω να γίνεται σε αγώνα με διαβάθμιση).

2. Το ίδιο (περί εναλλακτικού εμποδίου της λίμνης) προτείνεται και για το Μεσαίο 1.30 του Σαββάτου, αν παραμείνει αγώνας ταχύτητας.
Ωστόσο κάποιοι αθλητές έχουν ζητήσει περισσότερους αγώνες διαβάθμισης. Η αλλαγή αυτή σε αγώνα διαβάθμισης επιτρέπει και να γίνει ένας καλός αγώνας για τους ιππείς/ίππους και τους θεατές, και όποιο ζευγάρι ετοιμάζεται για την Κυριακή μπορεί να αποφασίσει να μην συμμετέχει στον αγώνα διαβάθμισης. Αν το Μεσαίο 1.30 αλλάξει και γίνει με διαβάθμιση, τότε η λίμνη θα μπει και θα είναι υποχρεωτικό εμπόδιο.

Παρακαλούμε το νωρίτερο δυνατό για τις απόψεις σας επί των ανωτέρω, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που είναι πρακτικά υλοποιήσιμο.
Επειδή αυτή τη φορά το διάστημα που μένει για τον αγώνα είναι συντομότερο, θα ήταν καλό να φύγει η προκήρυξη αύριο, Τρίτη, το απόγευμα ή (το απολύτως αργότερα) την Τετάρτη πρωί πρωί.
Για να μην φύγει η προκήρυξη πριν να έχουμε λάβει σχόλια από όλους (όπως έγινε την προηγούμενη φορά), αν κάποιος δεν έχει ή δεν θέλει να κάνει σχόλια, παρακαλούμε απλά να στείλει άμεσα ένα μήνυμα «κανένα σχόλιο».

Ευχαριστώ πολύ,
ΓΔημαράς

ΥΓ: οι βαθμολογίες για τα ατομικά πρωταθλήματα και το πρωτάθλημα ομίλων ήταν από χθες αναρτημένες έξω από την αγωνόδικο επιτροπή και είναι ήδη από σήμερα το πρωί και στο site της ΕΟΙ. Όλα αυτά οφείλονται στην καλή δουλειά της γραμματείας των αγώνων και της ΕΟΙ και της εταιρείας ηλεκτρονικής υποστήριξης των αγώνων. Το ranking βγαίνει στο τέλος κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου