Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Νέος Χρόνος αλλά από πρόγραμμα 0

Καλή Χρονιά σε όλους !

1η Γενάρη σήμερα καί στο website της ΕΟΙ στις Εθνικές Διοργανώσεις ακόμη υπάρχει μόνο το αγωνιστικό πρόγραμμα ιππασίας του 2009 !
Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους κριτικής αλλά ΔΕΝ μας βοηθούν.Είναι τόσο δύσκολο κάποιος να φροντίσει να αναρτηθεί το πρόγραμμα του 2010 στο σωστό σημείο ? Πρέπει να υποψιαστούμε ότι ίσως υπάρχει στις ανακοινώσεις της ΕΟΙ καί να ψάξουμε εκεί για να το βρούμε ? Είναι αλήθεια αναγκαίο να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα ?
Ο αθλητής λοιπόν,όταν πρώτα ο θεός αναρτηθεί το πρόγραμμα σωστά,θα διαπιστώσει ότι θα κάνει αγώνα πρωταθλήματος,δηλαδή στο ποιό ψηλό επίπεδο,στις 19-20/2/10 έχοντας μέχρι τότε γιά προετοιμασία μόνο έναν αγώνα ανάπτυξης στις 6-7/2/10. Δεν είναι (?) υποχρεωμένοι να ξέρουν αλλά καί ανυποψίαστοι μετά από τόσα χρόνια πολύ δεν πάει ?

2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά σε όλους. Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες.
    α)Η ΕΟΙ ζητάει 300 ευρώ από κάθε αθλητή για το δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες. Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι : "για την εγγραφή στο μητρώο της FEI το ποσό είναι 10 ευρώ ανά αθλητή και 10 ευρώ ανά ίππο για το τρέχον έτος". Αν το αντιλαμβάνομαι σωστά τα υπόλοιπα 280 ευρώ πηγαίνουν στο ταμείο της. Από που προκύπτει η υποχρέωση κάποιου να πληρώσει αυτό το ποσό και ποιες κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν σε όποιον αρνηθεί να πληρώσει?
    β)Γιατί οι αθλητές πληρώνουν φόρο 23,5% επί των επάθλων τους ενώ τα σωματεία δεν πληρώνουν για τα διοργανωτικά (και άλλα) που λαμβάνουν? Έτσι κι αλλιώς κάθε αθλητής συμμετέχει στους αγώνες ως μέλος κάποιου σωματείου. Αν το σωματείο απαλάσεται των φόρων γιατί να μην εισπράτει αυτό τα χρηματικά έπαθλα και μετά να τα δίνει στα μέλη- αθλητές του?
    γ)Αναφέρεται στο οικονομικο προσάρτημα (sic) ότι εφόσον εξασφαλιστεί χορηγικό πρόγραμμα θα δωθούν επιχορηγήσεις για βελτίωση και συντήρηση εγκαταστάσεων. Προφανώς λοιπόν γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Καμμία προσπάθεια για εξεύρεση χορηγών που θα στηρίξουν εθνικές ομάδες, επιμορφωτικά προγράματα κλπ. γίνετε?
    δ)Υποστηρίζει η ΕΟΙ ότι οι αθλητές καλούνται να πληρώσουν συμμετοχή στους αγώνες προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης και οι αμοιβές των εργαζομένων (πεταλωτής, γιατρός κλπ). Στους αγώνες dressage που δεν υπάρχουν δικαιώματα συμμετοχής πως καλύπτονται αυτά τα έξοδα?
    Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε ως εδώ.

    Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λέτε καί πρέπει να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο γιατί δε μας βλέπω καλά με τα αστέρια που έχουμε στο κεφάλι μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή